суботу, 10 березня 2018 р.

Сьогодні, 12 грудня, в гімназії відбулося святкове календарно-обрядове дійство «Золотая калита», метою якого було познайомити учнів з давніми традиціями, звичаями та обрядами наших предків. Учні 8, 10 та 11 класів разом із своїми вчителями підготували театралізовану виставу Андріївських вечорниць. Розпочала свято ведуча, вчитель народознавства Сергієнко Галина Павлівна, яка звернулася до присутніх з вітальними словами, повідомила гостям про історію свята, необхідність збереження народних традицій, звичаїв та обрядів. Як і годиться, першими до оселі завітали дівчата із дзвінкими піснями. Очікуючи парубків, вони беруться до приготування та випікання головного атрибута свята – калити – символа Сонця, щастя, добробуту та надії. Усім процесом керує досвідчена господиня – пані Вечорнича . Не забули дівчата й про ворожіння, які перейняли від своїх бабусь та матерів. Не забарилися на вечорниці завітати й парубки, які принесли гостинці дівчатам. Жарти, сміх переповнювали зал. Протягом заходу учні мали змогу проявити свої акторські таланти та долучились до великого багатства української культури. Глядачі у свою чергу отримали масу позивних емоцій, незабутніх вражень та нові знання, тому що були безпосередніми учасниками дійства.


15 грудня в гімназії відбулася зустріч учнів 8-11 класів з інспектором ювенальної превенції Бердянського відділу поліції Тимченко О.С., який провів з підлітками бесіду на тему "Недопущення правопорушень серед підлітків" та "Тютюнопаління та його шкідливі наслідки". Саме підлітки потребують особливої уваги з боку дорослих, тому що перебувають в активній стадії підліткового віку і легко потрапляють під негативний вплив. Також підлітки отримали інформацію про те, як не стати жертвою злочину, і яка загрожує відповідальність за вчинення тих чи інших протиправних дій. Наприкінці зустрічі молодь переглянула фільм про шкідливий вплив паління.
 

19 грудня 2017 року о 13.00 в приміщенні Американського дому (м. Київ) з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування Асоціація міст України пройшов Всеукраїнський урок місцевого самоврядування у веб-форматі, в якому взяли участь лідери гімназійного самоврядування 8-11 класів. Подія транслювалася у режимі он-лайн на каналі АМУ у мережі YouTube. Захід мав на меті підвищення іміджу місцевого самоврядування серед громадян, поширення ідей децентралізації, промоцію формування освітнього простору Нової української школи та побудову діалогу між владою та учнями-старшокласниками з навчальних закладів усієї України. Цього року урок провели: Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, Віце-премʼєр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, державного будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Організатором заходу виступила Асоціація міст України в рамках проекту USAID​ «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), за підтримки Американського дому.

Немає коментарів:

Дописати коментар