суботу, 10 березня 2018 р.


З ледь відчутним весняним подихом приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу. Адже усе найдорожче, що є у нашому житті – щастя, радість, надія, кохання, пов’язане з жінкою. Сьогодні напередодні свята в актовій залі гімназії відбувся традиційний урочистий концерт, присвячений Міжнародному жіночому дню. Зі сцени гімназисти дарували всім присутнім жінкам море теплих слів, сповнених любові пісень та романтичних танців. Глядачі отримали безліч позитивних емоцій напередодні 8 Березня і поринули в атмосферу справжнього свята.


2 березня в гімназії відбулася вікторина знавців життєвого і творчого шляху Тараса Григоровича Шевченко серед учнів 8-9 класів «Шляхами Кобзаря».
Гімназисти змагалися у знанні біографії великого поета, його літературної та художньої спадщини, намагалися упізнати, у яких країнах світу та містах нашої держави встановлені найоригінальніші пам’ятники Тараса Григоровича. Окрасою свята став літературний діалог команд, учасники яких цитували поезії великого сина України. Компетентне журі, до складу якого входили учитель української мови і літератури Титаренко Олена Олександрівна, переможець міського етапу Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика Колотова Лоліта та переможець обласного етапу захисту науково-дослідницьких робіт МАН Усенко Марія.
За підрахунком балів (а кожен із них дорівнював 1 шевченку – офіційній валюті гри) команди набрали однакову їх кількість!Щиро вітаємо їх із перемогою, дякуємо за глибокі знання й бажаємо побільше перемог!




У перший весняний день у гімназії розпочалася декада словесності, організована вчителями кафедри суспільно-гуманітарних дисциплін.
На урочистості з нагоди відкриття декади лунали вітальні слова для всіх учасників з побажаннями успіхів і перемог, творчого натхнення та креативності. У нашій гімназії багато обдарованих дітей, і тому кожен із них матиме можливість проявити свій талант протягом двох наступних тижнів. Учні отримають можливість позмагатися у мовознавчих турнірах, продемонструвати літературний хист, уміння створювати буктрейлери тощо.
А сьогодні в гімназії вже стартували два проекти: Всеукраїнський конкурс «Соняшник» та змагання «Грамотій гімназії». Сподіваємося на високі результати наших учнів!!!


20 лютого вчителі гімназії приєдналися до Всеукраїнської акції "Україна моя вишивана", яка стартувала 22 червня 2017 року на Тернопольщині.Захід відбувся у художньому музеї ім. Й.Бродського. Керівники акції - народні майстрині Ірина Харатін та Тетяна Дякевич. Протягом року мапа-полотно розміром 3 на 1,5 метри передається естафетою з області в область. Наразі черга дійшла до Запорізької області, а саме до Бердянська. Мета акції - об'єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини і любов'ю до спільного генетичного коду нації - української вишиванки.Було надзвичайно приємно долучитися до спільної вишивки та відчути себе частинкою одного великого серця,що зветься - Україна.


23 лютого в гімназії відбулося засідання педагогічної ради з виховної роботи з теми "Шляхи ефективного впровадження інноваційних стратегій виховання гімназистів", на якому було проаналізовоно систему виховної роботи гімназії через призму використання педагогічних інновацій, обговорювалося питання реформування та модернізації сучасної освіти України у напрямку інтеграції в Європейський освітній простір. Класні керівники, класоводи і вихователі ГПД мали можливість презентувати досвід своєї роботи щодо удосконалення форм і методів виховної роботи в класах гімназії.


9 лютого гімназисти 5-11 класів переглянули документальні відеосюжети про В'ячеслава Чорновола та мали змогу їх обговорити. А ще переконалися, що сьогодні наш народ гостро потребує харизматичного лідера-українця, яким був В.Чорновіл. Адже він, на думку багатьох сучасних політиків, не міг брехати… Також гімназисти прокоментували промовисті слова В.Чорновола: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі». 



В цьому році гімназисти взяли участь у Всеукраїнському учнівському літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра» в номінації "Краща ілюстрація до творів Івана Франка". Свої творчі роботи на конкурс представили Щеглова Софія - 5 клас та Оргієць Дар'я - 10 клас. Із нетерпінням чекаємо на результати та сподіваємося на майбйтні перемоги!

 

 Сьогодні , 26 січня, у музеї «Подвиг» пройшов захід «Безсмертя героїв Крут», присвячений 100-річчю бою під Крутами. Гімназисти на чолі із своїми вчителями взяли участь у цьому тематичному заході, який було підготовлено спільними зусиллями співробітників музею та творчим колективом "Надії". Гімназисти декламували віршовані рядки, присвячені Героям Крут та Героям АТО.
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв, які поклали голови за волю Незалежної України. Директор краєзнавчого музею – заслужений працівник культури України Людмила Федорівна Ноздріна подякувала присутнім за участь у заході, особливу подяку висловила директору гімназії «Надія» В.П.Сергієнко за підготовлену на вищому рівні тематичну програму, за якісний виступ гімназистів – патріотичні українські вірші та пісні, вишиванки, побажала усім щастя, добра. Урочистості закінчилися фінальною піснею «Україна – це ми» у виконанні вокальної групи учнів 9-11 класів гімназії «Надія», яка прикрасила захід.



Напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту в Україні, яке відзначається 27 січня, в гімназії оформлено книжково-документальну виставки "Хроніка Голокосту в Україні". Під час перерв класні керівники разом із бібліотекарем гімназії проводять екскурсії, присвячені пам’яті жертв Голокосту та тим героям, які загинули від насилля нацистсько-фашистської влади.
 

 
В рамках виховних заходів щодо відзначення січневих патріотичних свят, 22 січня в гімназії пройшов патріотичний захід «УКРАЇНА СОБОРНА І ЄДИНА».На святі гімназисти говорили про історичне минуле держави, читали вірші, співали Гімн та пісні патріотичного змісту, переглядали відеосюжети, пов’язані із політичними та історичними подіями, які були вагомими в утворенні і зміцненні української державності. Директор гімназії Сергієнко Валентина Павлівна привітала усіх присутніх із цією важливою для кожного українця подією та наголосила, що єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила українців і що саме молодому поколінню патріотів своєї країни, продовжувати розбудовувати і тримати в єдності нашу велику Україну!


Немає коментарів:

Дописати коментар