вівторок, 13 листопада 2018 р.

 30 вересня - Свято Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії, а ще - це День Народження нашої найкращої в світі гімназії "Надія"! Вітаємо рідну "Надію" зі святом та бажаємо педагогічному колективу, гімназистам та їхнім батькам завжди мати в душі Віру і Надію, а в серці - Любов! З днем Народження "Надіє"!🎈🎈🎈


В п'ятницю відбулося засідання Ради гімназистів, присвячене обговоренню організації та проведення виборів президента гімназійного самоврядування. На засіданні були присутні: директор гімназії Валентина Павлівна Сергієнко, керівник смарт проекту "Демократія в дії", лідери гімназійного самоврядування 5-11 класівїх. Вибори нового президента заплановані на 10 жовтня, а передвиборча кампанія почнеться вже на наступному тижні. Валентина Павлівна побажала гімназистам прозорих та справедливих виборів та, головне, щоб обраний президент став справжнім лідером, слова якого не розходяться з ділом, який готовий до плідної співпраці з реалізації майбутніх ідей та проектів.





17 вересня, з нагоди Дня міста та 75-ій річниці визволення Бердянська від нацистських загарбників, учні гімназії на чолі із директором Валентиною Сергієнко відвідали госпітальне відділення міської лікарні із святковою концертною програмою для ветеранів. Гімназисти виготовили вітальні листівки із щирими побажаннями та різноманітними зображеннями Бердянська. Зустріч відбулася в теплій, позитивній атмосфері. Для учнів гімназії такі зустрічі вже стали традиційними, адже метою однієї із фракцій гімназійного самоврядування «Турбота» є робота, пов’язана з людьми, які потребують особливої уваги та допомоги. Гімназисти впевнені, що кожне молоде серце має берегти пам’ять про всіх, хто відстояв наше рідне місто та державу в страшні часи лихоліття.





Традиційно щороку у вересні в гімназії проходить Олімпійський тиждень, в рамках якого проходять цікаві та різноманітні спортивні заходи, зустрічі з видатними спортсменами Бердянська. Так в цьому році протягом тижня гімназисти отримали багато вражень від спілкування з майстрами спорту з ушу, чемпіонами України та світу Олександрою Березиною, Марією Івановою та Мухіним Кирилом, які не тільки розповіли учням про переваги здорового способу життя, а й поділилися секретами перемог та етапами шляху до успіху. В рамках тижня також відбулися - Спортивна розвага «Ми малята здоров'ята» (2 клас), брейн-ринг: «Чемпіонат світу з футболу-2018» (6-7 класи), естафета «Швидше, вище, сильніше» (3-4 класи), змагання з волейболу (10-11 класи).



З огляду на те, що 08 вересня в Україні традиційно відзначається День фізкультури та спорту, в гімназії напередодні цієї дати розпочалися виховні заходи спортивно-оздоровчого напряму. В класах початкової ланки класоводи та вихователі разом із своїми вихованцями підготували та провели цікаві заходи, присвячені видатним спортсменам України та світу, вікторини "Знавці спортивних ігор", міні-квести "Подорож країною Спортландія". Окрім цього, молодші гімназисти, які займаються спортом професіонально і мають значні досягнення, підготували невеличкі презентації та із задоволенням демонстрували однокласникам свої почесні нагороди! Попереду Олімпійський тиждень, де на гімназистів 1-11 класів чекають естафети "Веселі старти", спортивні змагання з міні-футболу, волейболу, шахів та шашок і багато інших цікавих подій!



03 вересня в гімназії №1 "Надія" відбувся урочистий захід присвячений святкуванню Дню Знань та святу Першого дзвоника, яке в цьому році пройшло під назвою «Країна дитячих мрій». Ця назва для свята була обрана не випадково - цьогоріч наші першокласники вирушили до Нової української школи – безмежної Країни дитячих мрій , доброти, сміху, радості , безтурботного щастя із мріями казковими та веселими пригодами. Урочистості були сповнені веселими піснями, запальними танцями, зворушливими віршами та несподіванними сюрпризами. З привітаннями та настановами до гімназистів звернулася директор гімназії Сергієнко Валентина Павлівна та депутат Бердянської міської ради Безверхий Володимир Петрович.На завершення свята, хвилююче зазвучали дзвіночки у руках усіх хлопців-одиннадцятикласників та маленьких першокласниць, який покликав гімназистів до класів на перший урок.







23 серпня колектив вчителів гімназії разом з учнями старших класів взяли участь в урочистій ході та церемонії підняття Державного Прапору України на площі Єдності з нагоди святкування Дня Державного Прапора України.



26 червня 2018 року в Бердянській гімназії №1 «Надія» відбулася святкова церемонія з нагоди випускного вечора. В цьому році ця урочиста подія є надзвичайною та особливо зворушливою не тільки для винуватців події, а для усього педагогічного колективу, адже гімназія випускає в доросле життя свій п’ятнадцятий ювілейний випуск. Тісний зв'язок усіх поколінь випускників «Надії», її особливі традиції, дух гімназійного братерства – це святині, які із особливою повагою зберігаються усією гімназійною родиною та щорічно передаються випускниками наступним поколінням гімназії. Саме тому ведучими цього ювілейного випуску стали випускники гімназії 2004 та 2006 років – Дудукалов Віктор і Берегова Кристина. 19 впевнених у собі, розумних і креативних випускника у святковій атмосфері одержали атестати про повну загальну середню освіту. Серед них 4 учнів нагороджено Золотими і Срібними медалями. Директор гімназії – Сергієнко Валентина Павлівна від щирого серця подякувала батькам випускників за підтримку і розуміння, за добро і натхнення, за небайдужість, побажала випускникам успіхів, навчитися самостійно приймати свідомі рішення, здобувати досвід, власними силами будувати своє майбутнє. Під час святкового концерту випускники у свою чергу висловили вдячність своїм вчителям, які раділи їхнім успіхам, переймалися невдачами, підтримували у важкі хвилини. Також подякували своїм батькам, які покладають на них свої надії та сподівання. Тепло і чуйність гостей та випускників, феєричний, незабутній концерт гімназистів з неповторними ліричними піснями, сучасним флешмобом та зворушливим прощальним гімназійним вальсом – об’єднали зусилля всіх членів гімназійного братерства у єдиному вирі щирої, відданої любові до гімназійної родини. Наприкінці урочистого заходу, учні 11 класу традиційно принесли клятву випускника гімназії і передали «Свічу Надії» – символ незгасимої сили знань, учням 10 класу та їх класному керівнику. Це свято для гімназії завжди є символом квітучої молодості, яскравих спогадів і зворушливої краси, любові й надії на майбутнє.




14 червня відбулося урочисте закриття літнього мовного табору «Language Paradise». Він функціонував на базі гімназії протягом трьох тижнів. За час перебування у таборі діти набули нових знань з англійської мови, вміння спілкуватися нею у нових ситуаціях, удосконалили навички діалогічного й монологічного мовлення. Учасники табору створювали й захищали проекти, переглядали мультиплікаційні та художні фільми, розучили пісні, вчилися практично застосовувати здобуті знання і навички під час проведення спортивних змагань, ігор, фізкультхвилинок. Із закриттям мовного табору гімназистів привітала директор гімназії Сергієнко Валентина Павлівна, яка у своєму виступі відзначила, що функціонування табору мало велике значення для підвищення рівня знань учнів з англійської мови, сприяло формуванню почуття колективізму, взаємодопомоги, співпраці та вручила учасникам мовного табору відповідні сертифікати. Учні позитивно оцінили роботу мовного табору і висловили бажання відвідувати його і наступного року.



В мовному таборі - День спортивних ігор та спорту. З дітьми було проведено Інтелектуальну гру – змагання «Sport and Мe», що дало можливість дітям продемонструвати свої вподобання в різних видах спорту та дізнатись більше про своїх друзів по табору. Потім було проведено гру «Fast Ball», яка активізувала мовний потенціал дітей. Спортивна естафета виявила найспритніших. Девіз Дня спорту "Motus vita est" повністю себе справдив!




В Бердянській гімназії №1 «Надія» відбулось урочисте відкриття літнього мовного табору “Language Paradise”. У минулому році творча команда вчителів та учнів стала фіналістом конкурсу «GoCamps» та отримала можливість плідної співпраці із волонтером з Великої Британії. В цьому році гімназисти знов вийшли до фіналу цього конкурсу, але, нажаль, іноземні волонтери зможуть приїхати до нашого міста тільки у серпні. Але вчителі англійської мови гімназії запланували багато цікавої діяльності для своїх вихованців. Протягом трьох тижнів на гімназистів чекають інтерактивні ігри, відео подорожі, спортивні змагання, вікторини, квести, де вони зможуть удосконалити вміння та навички володіння англійською мовою, а також поглибити та розширити знання про Велику Британію. З привітанням та побажанням гарного і плідного відпочинку звернулася до дітей директор гімназії Валентина Сергієнко та запрошені гості, викладачі БДПУ – кандидат філологічних наук Прядко Юлія і кандидат педагогічних наук, доцент Халабузар Оксана. Діти разом з вчителями проголосили девіз та заспівали табірну пісню «Welcome to our Paradise!», декламували вірші та співали пісні англійською мовою. Кульмінацією урочистого відкриття мовного табору став танцювальний флешмоб «Happy Track». Святкове дійство зарядило всіх гарним настроєм та позитивними емоціями та пройшло в чудовій, піднесеній атмосфері та найцікавіше – попереду!



Літо - це пора відпочинку. А справжній відпочинок це що? Правильно! Зміна діяльності, але з користю для усіх! Тому в нашій гімназії з 29 травня розпочали роботу літній мовний табір "Language Paradise" для учнів 5-9 класів та Центр дозвілля "Чайка" для учнів початкової ланки. Основна ідея цього сезону - захоплива подорож у світ дитинства, цікавих речей, веселощів та знань про світ навколо нас.Крім занять іноземної мови, на дітей чекають й розваги: екскурсії, вистави, зустрічі з цікавими людьми, пікніки та багато іншого. Протягом перших 3 днів у наших вихованців було багато клопоту: і назву загону, і девіз, і пісеньку придумати.... Але дорослі и маленькі гімназисти впоралися з цим завданням на "відмінно", допомогли їм в цьому їх вчителі-вихователі! Діти залюбки грали в рухливі ігри, використовуючи свій мовний потенціал, та ділилися враженнями. Тож - повний вперед! So, go ahead!



Немає коментарів:

Дописати коментар