понеділок, 12 листопада 2018 р.

У п'ятницю, 25 травня, в гімназії відлунав останній дзвінок. Свято Останнього Дзвоника - це чудова гімназійна традиція, тепле родинне свято, яке неможливо нічим замінити. Для вчителів та учнів – це радісне свято закінчення навчального року, а для випускників – бентежне і дещо сумне прощання з безтурботним дитинством та рідною гімназією, початок нового етапу в житті. Свято проходило з піснями, віршами, танцями та, звичайно, зворушливим випускним вальсом у виконанні одинадцятикласників.Випускники випустили в небо повітряні кульки та востаннє зайшли до alma mater у статусі учнів. З гарним настроєм та позитивними емоціями діти пішли на канікули, а випускники готуватись до складання решти тестувань ЗНО та вступу до вишів.





Українська земля славиться своїми талантами, своїми обдаруваннями. На її теренах линуть невмирущі слова поетів, дзвенять стоголосо пісні композиторів, виграють вишиті рушники майстринь. А беруть свій початок і розвиваються ці таланти в школі, адже саме тут навчаються ті діти, які своєю сумлінною працею постійно підтверджують, що зерна науки і знань падають в благодатну землю. Наші гімназисти – це майбутня еліта нашої держави, велика надія вчителів і батьків на те, що Україна відродиться і розправить свої могутні крила. Участь у олімпіадах, конкурсах, турнірах – це щоденна робота на уроках і після них, в гімназії та вдома, з досвідченими вчителями і самостійно. І шана вам, юні обдарування, що ступили на тернистий шлях за покликанням душі, за внутрішнім бажанням зробити більше, ніж того вимагає шкільна програма.
23.05.2018 в нашій гімназії відбулася церемонія нагородження найкращих учнів «Гімназійний Олімп». Усього гімназисти отримали більше 340 нагород - грамот, дипломів, золотих, срібних та бронзових сертифікатів за перемоги у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та творчих конкурсах із образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Учні гімназії також отримали подарунки за перемоги в інтерактивних конкурсах з англійської мови, української літератури, природничих наук. Директор гімназії Валентина Сергієнко вручила учням-переможцям та вчителям, що їх підготували, нагороди із побажанням не зупинятися на досягнутому і підкорювати нові вершини.



З метою надання учням знань про європейські демократичні здобутки та особливості становлення демократичного суспільства в Україні; виховання поваги до національних, духовних культурних надбань європейських народів в гімназії відбулися заходи присвячені Дню Європи. Для учнів 8-11 класів вчителі підготували цікаві інформаційні хвилинки та виховні години «Європа – наш спільний дім» під час яких гімназисти співали гімни України та Євросоюзу, декламували вірші, переглядали відеоролик під гаслом «Європа починається з мене». Для учнів 5-7 класів була організована цікава та захоплююча інтелектуальна вікторина «Єврознайка», під час якої учні показали свої знання географії та традицій європейських країн. Для учнів 1-4 класів були проведені цікаві години спілкування «Казкова подорож країнами Європи», які пройшли на позитивній хвилі і залишили після себе не тільки гарний настрій, а й знання. Також гімназисти малювали малюнки «Україна і Європа разом». В цілому День Європи для колективу гімназії - це день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту та єдності.




В гімназії учні, батьки та вчителі шанують та бережуть українські традиції. Традиційно в третій четвер травня вся Україна святкує Свято вишиванки. Вишиванка – не просто сорочка, це – національна святиня. Вона несе в собі духовне багатство, високу мудрість і нерозривний зв’язок поколінь. Тож, директор гімназії Валентина Павлівна традиційно запропонувала гімназистам та вчителям долучились до флешмобу "Хай квітне в серці вишиванка", присвяченому саме Святу вишиванки, адже вишиванка вже давно стала невід’ємною частиною одягу у гімназії, як символ вираження своєї національної позиції та духовної свідомості. Цей захід пройшов у піднесеному та усміхненому настрої, це, мабуть, тому що у стародавньому одязі дійсно закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.




Вітаємо родинну команду гімназії "Вогняна комета" у складі учня 3 класу Подколзіна Дмитра та його батьків Валерія Леонідовича та Олени Леонідівни із перемогою у міському етапі родинного спортивного змагання "Тато, мамо, я - спортивна сім'я!" Участь в змаганнях взяли 13 родин з усього міста. Батьки з дітьми брали участь у конкурсах, в яких намагалися довести, що саме їх родина – найспортивніша, найзгуртованіша та найвеселіша. Протягом конкурсів учасники бігали, стрибали, повзали, демонструючи спритність та відмінну фізичну підготовку. Організатори родинного спортивного змагання відзначили, що усі були підготовані належним чином. А переможцями за сумою набраних балів стала родина Подколзіних з нашого навчального закладу, яка і буде представляти наше місто на обласному етапі змагань у Запоріжжі. Тож будемо тримати кулачки за нашу "Вогняну комету"!


08 травня в гімназії відбувся святковий концерт «НЕ ЗГАСАЄ ПАМ’ЯТЬ У ВІКАХ». На захід були запрошені ветеран Другої світової війни Розуман Григорій Йосипович, учасник АТО Прохоров Р.О. та представники міської організації інвалідів війни озброєних сил – Філімонов М.Ф., Гаврищишин М.М. Під час концерту учні виконали фронтові та сучасні пісні присвячені людям, які пройшли нелегкий шлях на тій жахливій війні, матерям, які втратили свої синів, дітям, що пережили цю війну, воїнам, молодість яких пройшла в окопах. Наприкінці заходу гімназисти привітали гостей квітами та листівками, із великою вдячністю ветеранам за їх великий подвиг. Запрошені ветерани були настільки задоволені концертом та дитячими привітання, що за їх враженнями, вони навіть трішечки помолоділи! На нашу думку, це найкраща подяка і присутнім на зустрічі дітям, і організаторам святкового заходу.





Сьогодні, напередодні свята Перемоги, учні гімназії завітали із святковим концертом до госпітального відділення міської лікарні, привітали ветеранів привітальними листівками, які виготовили власноруч, та подякували цим мужнім людям, що обороняючи рідну землю, показали приклад героїзму і самопожертви.Гімназисти впевнені, що кожне молоде серце має берегти пам’ять про всіх, хто відстояв та відстоює нашу державу в страшні часи лихоліття.



З метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок у гімназистів, ціннісного ставлення до власного здоров'я та життя 04.05.2018 року в Бердянській гімназії №1 «Надія» відбулась лекція «Правила безпеки та поведінки громадян на залізничному транспорті України» для учнів 8 та 10 класу, яку провели представники станції «Бердянськ. Запорізької дирекції» філії «Придніпровська залізниця» начальник вокзалу станції Бердянськ Доля Галина Іванівна та інженер з охорони праці Терещенко Інна В’ячеславівна. У ході лекції учням були висвітлені основні правила поведінки, наведені статистичні дані щодо нещасних випадків на залізничному транспорті. Основна увага була звернена на правила безпеки для пішоходів та пасажирів.



Напередодні Дня Перемоги, згідно запланованим в гімназії заходам, присвяченим відзначенню73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті та примирення, гімназисти відвідали тематичні експозиції та були присутні на відкритті виставки «Родинна пам'ять про війну» в музеї «Подвиг» філії Бердянського краєзнавчого музею. Працівники музею на чолі із директором Людмилою Федорівною Ноздріною ознайомили учнів гімназії із безцінними реліквіями музею: світлинами, листами, документами, провели екскурсію за виставкою.
Присутній на заході Розуман Григорій Йосипович, учасник Сталінградської битви та взяття Берліну та голова міської організації інвалідів Другої світової війни та ЗСУ Філімонов М.Ф. звернувся до гімназистів з побажанням рівнятися на подвиги прадідів.



З метою вдосконалення системи роботи з питань інтеграції енергозбереження в освітній процес та придбання учнями, педагогами, необхідного рівня побутових знань з енергозбереження, формування самостійності, творчих та дослідницьких вмінь та навичок, в Бердянській гімназії №1 «Надія» традиційно проводиться місячник енергозбереження. В цьому році у закладі відбулися тематичні заходи присвячені нагальним проблемам, пов’язаним з енергозбереженням. Гімназисти 5 – 11 класів розробляли інформаційні листівки та буклети «Доля планети в наших руках», учні початкової ланки малювали малюнки «Енергозбереження в моєму домі», оформлювали класні куточки «Ми – за енергозбереження», проводились виховні години «Чи я справжній господар свого дому?», «Енергозбереження крок за кроком» тощо. Також цікаво та пізнавально пройшов брейн-ринг між учнями 7-8 класів «Ми за енергозбереження», в якому учні змогли продемонструвати всі свої знання з даної теми. Вони із задоволенням розгадували кросворди, брали участь у бліц-опросі, захищали контент інформаційних буклетів «Енергозбереження в гімназії». Всі присутні на заході ще раз впевнилися - заощаджуючи енергоресурси ми бережемо природу.



Бердянська гімназія №1 є профільним навчальним закладом з поглибленим вивченням англійської мови, тому протягом року вчителі проводять різні позакласні заходи, залучаючи учнів до участі в конкурсах, інсценуваннях, концертах, підвищуючи інтерес до вивчення іноземних мов. Сьогодні в гімназії №1 «Надія» відбулося свято, присвячене річниці з дня народження великого англійського поета Вільяма Шекспіра. Вчителі гімназії залучили до участі в поетичній гостинній учнів 8-10 класів.
З перших хвилин під звуки чаруючої мелодії присутні занурилися у часи стародавньої Англії часів Вільяма Шекспіра, ознайомились з періодом життя і творчості поета. Сам великий поет (учень 8 класу Сергій Дудоров) завітав на свято, щоб привітати учасників та гостей свята. Учні із захопленням слухали сонети та їх римований переклад, пролунала чудова пісня з кінофільму «Ромео та Джульєтта» у виконанні учениці 9 класу Корж Аріни.
Такі заходи є традиційними і учні охоче беруть в них участь, а вчителі розвивають пізнавальну активність учнів, підсилюючи їхню зацікавленість у вивченні англійської мови.



З 2 по 20 квітня в гімназії тривала благодійна акція Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця». В цьому році збираються кошти на придбання обладнання для діагностики і лікування дітей з порушенням слуху в Запорізьку обласну дитячу лікарню.«Серце до серця» – це подія, яка збирає всіх добрих і щирих людей, які хочуть допомогти дітям. А допомога – це більше, ніж слова….У ході благодійної акції волонтери гімназії назбирали 1645 гривень Дякуємо всім небайдужим гімназистам, вчителям та батькам, які приєдналися до акції.



12-13 квітня учні 10-х класів ЗЗСО Бердянська взяли участь у військово-патріотичній грі “Сокіл” (“Джура”). Нашу гімназію представляв рій "Козацька кебета", у складі: Антонової Владислави, Йолкіна Анатолія, Кєтова Олександра, Левченка Владислава, Колотової Лоліти Кундо Діани, Оргієць Дар’ї, Коннова Ігора. Гра була цікавою і складною. Це і конкурс звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло», в якому команда посіла I місце, і змагання з надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт «Рятівник» (II місце), і етап стройової підготовки та виконання впорядових наказів, і патріотично-мистецький конкурс “Ватра”. Також діти взяли участь у конкурсі стрільби, в інтелектуальному змаганні знавців історії, силових змаганнях «Перетягування линви». Протягом гри наші джури виявили згуртованість , наполегливість і неабияку волю до перемоги. Ми пишаємося нашими учнями і бажаємо їм подальших успіхів.



Волонтерування вже стало невід'ємною частиною життя нашої гімназійної родини. Гімназисти волонтерять у різних напрямах: дозвілля, милосердя, допомога військовим, екологічний аспект. Сьогодні учні 5-11 класів розпочали весняний етап реалізації загальногімназійного проекту "Наш двір, мов сад". Юні садівники знімали вкриття, які захищали рослини на ділянках взимку, обрізали сухі пагони багатолітників, із клумб і газону забирали граблями сухі листи й залишки рослин.Тож кожен гімназист сьогодні вклав часточку своєї душі, щоб вже дуже-дуже скоро подвір'я гімназії перетворилося на квітучу оазу!




Два тижні тому лідери гімназійного самоврядування ініціювали благодійну акцію «Великодній кошик», звернувшись із закликом до всієї гімназійної родини приєднатися до цієї акції. Гімназисти, батьки та вчителі зібрали мило,шампунь, вологі серветки, паперові рушники та інші засоби гігієни для українських захисників. Також підготували пасочки, крашанки, всілякі солодощі та адресні привітальні листівки, малюнки і поробки, щоб підтримати українських захисників та створити їм святковий настрій. Сьогодні всі зібрані речі було передано до волонтерської організації «Берегині Таврії», в особі її керівника Ольги Юхимівни Коник, яка допоможе доставити наші святкові подарунки та привітання до військових частин, які базуються на території Донецької області (Мар'їнка) та до спеціального загону «Сокіл» в Красногорівці.





Сьогодні наш педагогічний колектив приймав гостей - очільників відділу освіти. Після презентації закладу її незмінним директором Сергієнко В.П. слово взяв начальник відділу освіти Липський В.М., який детально розповів про стан справ в освітянській галузі нашого міста. Особливо приємною була висока оцінка діяльності гімназії заступника начальника відділу освіти Безродньої Ж.В. І Володимир Миколайович, і Жанна Віталіївна відповіли на всі питання педагогів та побажали творчих успіхів на освітянській ниві.



Робототехніка здатна зацікавити людей різного віку, а особливо – учнів, тому їх надзвичайно цікавлять заняття з робототехніки, спрямовані на створення програмованих роботів за допомогою конструктора LEGO Mindstorms.
Саме таке захопливе заняття для учнів 7-8 класів гімназії №1 «Надія» пройшло 29 березня на базі факультету фізико-математичної та комп’ютерної освіти БДПУ, яке провів провів кандидат технічних наук Олександр Антоненко.
Під його керівництвом учні збирали та програмували своїх перших роботів, а потім провели між ними змагання. Під час майстер-класу гімназисти набули знання з проектування, конструювання та програмування моделей з кубиків LEGO за допомогою вбудованого мікрокомп’ютера; ознайомилися з принципами програмового керування різноманітними двигунами та обробкою інформації, що надходить від численних датчиків, а також набули базових навичок із програмування та розуміння принципів роботи автоматизованих пристроїв.
Захід подарував учням море задоволення та зацікавлення.



Сьогодні в "Надії" відбувся захід - презентація ідей щодо благоустрою території навчального закладу в межах соціального гімназійного проекту "Наш двір - мов сад" та "Добра справа". Свої ідеї щодо залучення гімназистів та представників батьківської спільноти до облаштування території закладу, участі в соціальих проектах екологічного, національно-патріотичного, дозвіллєвого напрямів представили гімназисти 5-11 класів разом із головами батьківських комітетів та класними керівниками. Серед проектів, представлених за напрямом "Добра справа": «Добра справа для птахів», «Гімназійна велопарковка»,«Юні бібліотекарі «Надії», «Зелений клас», «Українська мова – це модно»,«Подаруй свято іншому» (допомога дітям–інвалідам в центрі «Забота»),«Оновлення спортивного майданчика». У виховній роботі гімназії завжди приділяється особлива увага забезпеченню плідній взаємодії усіх учасників освітнього процесу, розвитку громадянської і соціальної компетентностей учнів через волонтерську діяльність, як ефективну форму реалізації виховного потенціалу дитячого молодіжного руху.


 
Відібрано школи GoCamp-2018!
Цього року 611 шкіл з усієї України отримали звання GoCamp та проведуть влітку мовний табір для своїх школярів. Серед переможців наш навчальний заклад. Таким чином, вже другий рік поспіль матимемо нагоду співпрацювати із носієм англійської мови у рамках роботи літнього мовного табору "Language Paradise". Вітання усім, хто доклав чимало зусиль для отримання цієї перемоги! Тож чекаємо на волонтера та готуємося до плідної мовної практики!


В рамках декади словесності в гімназії було проведено вікторину «Шевченкіана» для учнів 5 та 6 класів, присвячену 204 річниці з дня народження видатного Кобзаря. Гімназисти мали змогу продемонструвати свої знання з біографії й творчості Тараса Григоровича Шевченка. У запеклій боротьбі команда 5 класу «Кобзарята» виборола 1 місце, випередивши команду 6 класу «Шевченкознавці» лише на 3 бали. Компетентне журі, що складалося з найграмотніших учениць 10 та 8 класів, відмітило грунтовну підготовку до конкурсу обох команд. Найактивнішими гравцями виявилися учениці 5 класу Батура Маргарита та Самофалова Рената. Вдалими були відповіді на запитання щодо поетичної творчості шестикласниць Логвінової Варвари та Сивухи Анастасії. І глядачі, і гравці отримали справжнє задоволення від заходу та привітали одне одного .



На інформаційній нараді класних керівників 5-11 класів при директорі за присутністю лідерів гімназійного самоврядування розглядалися питання запланованих заходів з реалізації гімназійних проектів "Наш двір, мов сад" та "Добра справа". Серед проектів, які запропоновані класними колективами - "Добра справа для птахів" (5 клас), "Гімназійна велопарковка" (6 клас), "Юні бібліотекари "Надії" (7 клас), "Оновлення зон відпочинку. Зелений клас" (8 клас), "Український - це модно!" (9 клас), "Реконструкція спортивного майданчика" (10 клас), "Подаруй свято іншому" (допомога дітям-інвалидам в центрі "Забота") - 11 клас. Незабаром гімназисти представлять основні етапи реалізації означених проектів на розширеному засіданні батьківського комітету та заручившсь підтримкою дорослих почнуть діяти.


Немає коментарів:

Дописати коментар